ER HUNDEN BANGE FOR NYTÅRSSKYDERI?

Hvis du hund var ude af sit gode skind af skræk nytårsaften, er det en god ide at tage kontakt til en hundetræner. Hunden kan gennem året trænes, så lettere kommer igennem det næste nytår.

 

 

Tips til nytårsaften

Her tips til, hvordan du lettere kommer igennem NYTÅRSAFTEN med en snude, der er bange for skyderi!
Man kan træne hunden hele året, således angsten dæmpes. Har du en hund, der er meget bange dagen frygtes? Så læs med her..
I løbet af dagen er det meget vigtigt, at hunden luftes godt af. Den skal være naturligt træt og velstimuleret, inden det for alvor sætter ind med bulder, brag og lysglimt. Hunden skal dog ikke være fuldstændig overanstrengt. Du ikke skal regne med at kunne lufte din hund, mens det brager løs udendørs.
Træk gardinerne for, så hunden ikke kan se de mange lysglimt.
Tape evt. sorte affaldssække foran vinduerne, hvis du ikke har gardiner, der hvor snuden opholder sig!
Spil et stykke velkendt musik for hunden. Hunden vil dermed ikke så nemt kunne høre støjen fra fyrværkeriet, men vil bare høre musikken. Har hele familien set julekalender i december? Så spil f.eks. titelmelodien til serien.  Den sang forbindes med noget trygt – hele familien sad samlet om tv, og kan dermed måske have en beroligende effekt på hunden.
Skab en tryg ”hule” for hunden. Lav en bunke med en masse hyggelige dyner og tæpper, som hunden kan putte sig i. Lav eventuelt en stor bunke i din seng, hvis hunden forbinder sengen med noget trygt.
Hav på forhånd planlagt, hvad du evt. kan bruge til at fjerne hundens opmærksomhed fra fyrværkeriet med, når vi nærmer os midnat. Det kan være et spændende stykke legetøj eller et lækkert kødben.

Køb f.eks. en ”Kong”, der er et stykke legetøj, der kan fyldes med leverpostej. Kom den i fryseren. Giv det til hunden kl. 23.30 nytårsaften. Hvis hunden er travlt optaget af at arbejde med legetøjet, vil den ikke være så opmærksom på, hvad der foregår udenfor.
Måske vil din hund hellere ligge eller sidde meget tæt på dig, og så er det også i orden. Hvis den trækker sig til sin kurv eller seng, skal den også have lov til det.
Kom eventuelt vat i ørerne på hunden og bind et hårbånd omkring hovedet for at holde det på plads. Jo mindre den kan høre lydene, jo bedre (husk at få vattet ud af ørerne igen).
Vær selv så rolig som muligt. Lad være at have bordbomber, ”skrallere” og andet nytårsgejl i brug. Det stresser hunden og kan forværre angsten.
Du må gerne trøste hunden med en beroligende hånd. Der er dog forskel på at trøste og ynke! Skæld ALDRIG ud på en angst hund eller prøv at tvinge den til at overvinden angsten. Vis den i stedet, at du har observeret, at den er angst, og at den trygt kan komme til dig og finde ro.
Vær selv rolig og ynk aldrig hunden, men vis den med accept, at du har forstået, den er angst, og at det er OK, hvis den ikke vil lege, spise godbidder eller tygge ben.
Husk også, at selvom din hund aldrig tidligere har udvist angst, er det ingen garanti for, at den ikke pludselig udvikler det. Ældre hunde, der tidligere har været helt skudfaste kan, i takt med at deres generelle hørelse nedsættes med alderen, pludselig udvise angst simpelthen fordi lydene ikke længere genkendes på samme måde som tidligere!
Hvis din hund viser sig at være meget bange, så kom i det nye år i gang med træning af hunden. Angst kan overvindes, men det kræver en tålmodig indsats fra ejers side.
Godt nytår ☺

Artemis ønsker dig og din hund et rigtig godt og roligt nytår!

Er_din_hund_bange_for_fyrvaerkeri2