Artemis laver en grundig sundhedsundersøgelse af dit kæledyr, hvor dyret gennemgås fra hoved til hale. Tænder, ører, pels, poter, hjerte og lunger tjekkes.

Vi tager gerne en snak omkring dyrets adfærd, da adfærden ofte afspejler dyrets sundhedstilstand. En snak om ernæring og korrekt fodring er også en vigtig del af det årlige sundhedseftersyn.

 

Hundens vaccination

Sundhedsundersoegelse

 

I forbindelse med det årlige sundhedseftersyn ser Dyreklinikken Artemis på dyrets vaccinationsstatus. Vi vaccinerer i Danmark mod følgende sygdomme: hundesyge, hepatitis, parvovirus diarre, parainfluenza og leptospirose.

 

 

 

Dyrlægen tilpasser vaccinationen den enkelte hunds behov gennem en snak med ejeren. Vaccinen sammensættes nemlig af de forskellige sygdomskomponenter og kan sammensættes på forskellige måder.

Varigheden af de forskellige vaccinationskompenter varierer fra et år til flere.

Det er derfor vigtigt, at hunden hvert år vaccineres med den rigtige vaccine, hvis den skal være optimalt dækket mod sygdommene, men vaccinationen tilpasses den enkelte hund.

Er din hund beskyttet mod leptospirose? – læs mere hér

Der findes en specifik vaccine, der dækker mod ”kennelhoste”. Betegnelsen “kennelhoste” dækker over en række virussygdomme, der ofte kompliceres af infektion med bakterien bordetella bronchoseptica. Der findes en vaccine, der beskytter hunden mod den mest almindelige influenzaform ved kennelhoste (forårsaget af canine parainfluenzavirus-2), men som også dækker mod bakterien bordetalla.

Kennelhostevaccination kan have sin berettelse i nogle tilfælde. Det er ofte et krav fra hundepensioner.  Vaccinen skal gives 2-3 uger før ankomst til pensionen. Det er dog ingen garanti for, hunden aldrig kan få kennelhoste, da der som nævnt er mange virusstammer, der kan give sygdommen. Vaccinen gives som en dråbe i næsen.

Kattens vaccination

 

Kat_06

Kattens årlige sundhedseftersyn følges også af en vaccination. Kattene vaccineres almindelig mod kattesyge (parvovirus) , katteinfluenza (herpes- og calicivirus) og evt. chlamydia og smitsom leukæmi. Vi anbefaler vaccination af både inde- og udekatte. En indekat kan stadig godt blive udsat for smitte gennem mennesker og andre dyr, der kan have sin gang i hjemmet.

 

 

 

Rejse med kæledyr

Læs mere på www.fvst.dk, hvis du skal rejse til udlandet med dit kæledyr. Hvert land har deres egne regler for indførsel af kæledyr.

Det gælder for alle lande, at både hunden og katten skal have en vaccination mod hundegalskab (rabies).

Skal hunden med sydpå i ferien, er det være en god ide at få den vaccineret mod sygdommen Leismaniose.

Leismaniose er en sygdom, der opstår ved, at hunden bliver stukket af en lille flue (ikke at forveksle med myg). Insektet overfører en parasit i hundens blod.

Den findes i de sydeuropæiske lande som Italien, Spanien og Grækenland.

Parasitten trænger ind i cellerne på hunden, og symptomerne vil typisk være mangel på ædelyst, feber on/off, hårtab omkring øjnene og træthed. Sygdommen er uhelbredelig.

I Danmark er sygdommen oftest set i forbindelse med græske gadehunde, der er  kommet til Danmark eller andre hunde importeret syd fra.

Hunden kan vaccineres mod sygdommen med vaccinen  CaniLeish, der produceres af firmaet Virbac.

Moris2

 

Vaccinationen skal forberedes i god tid før afrejsen. Hunden skal have 3 injektioner med 3 ugers mellemrum for at opnå immunitet. Herefter skal hunden vaccineres en gang hvert år for at opretholde immuniteten.

Hunden skal være mindst 6 måneder, før den vaccineres.

 

 

 

 

Man bør kun vaccinere sunde og raske hunde mod Leismaniose.  Derfor skal hunden have en grundig sundhedsundersøgelse inden vaccinationen.
Har hunden aldrig været sydpå, kan vaccinationen derfor uden problemer gives.
Har hunden været sydpå og/eller er under mistanke for at have sygdommen, anbefales det at hundes testes med en blodprøve, før vaccinationen gives.