Nytårsaften er en svær aften for vores kæledyr.

Planlæg derfor NU din aften i dyrenes tegn. Der er mange ting, du kan gøre for at hjælpe dine kæledyr bedst igennem nytårsaften, men det kræver måske lidt indkøb, før det går løs?

Der skal nok komme yderligere tips og tricks til hjælp til aftenen yderligere end dette!

Fjern fokus!

Planlagt nu hvad du evt. kan bruge til at fjerne hundens opmærksomhed fra fyrværkeriet med, når vi nærmer os midnat.

Det kan være en spændende leg eller et lækkert kødben. Køb f.eks. et stykke legetøj som en Kong, hvor man kommer noget foder i. Hunden slikker på legetøjet for at få maden ud, hvilket virker beroligende.

Vær sikker på din hund kan tåle det valgte ben – den skal nødig få dårlig mave.

Skærm hjemmet!

Rul alle gardiner for. Har du ikke gardiner? Dæk dine vinduer med sorte affaldssække, så lyset ikke trænger ind.

Jo mindre hunden og katten kan høre og se glimt og skud, jo bedre.

”Panicroom”!

Byg en hule under et sofabord eller under sengen. Lad nogle tunge vattæpper udgøre siderne, de skærmer mod lyden og hulen kan være et hyggeligt sted for hunden eller katten at søge tilflugt.

Hvis hunden eller katten er vant til at bruge et transportbur eller lign. som opholdssted, så gør siderne ekstra lydstærke ved at skærme med vattæpper eller køb nogle plader, der stopper lyden.

Drugs der hjælper!

Er dit kæledyr meget bange, så gå til dyrlægen og få beroligende medicin eller et håndkøbsprodukt.

Har du ikke på forhånd viden om, hvordan din hund reagerer på de forskellige midler, er det altid en god ide at prøve dem af, inden de skal stå distancen nytårsaften!

Husk også, at selvom din hund aldrig tidligere har udvist angst, er det ingen garanti for, at den ikke pludselig udvikler det.

Ældre hunde, der tidligere har været helt “skudsikre” kan, i takt med at deres hørelse nedsættes med alderen, pludselig udvise angst- simpelthen fordi lydene ikke længere genkendes på samme måde som tidligere!

Vi er på Artemis til fredag kl. 14.30, hvis du skal have medicin eller “fjern fokus legetøj” til dit kæledyr!