Entropion (indadrullede øjenlåg)

Når man ser på et normalt øjenlåg, så skal man kunne se øjenlågskanten, men ved lidelsen entropion ruller underste øjenlågskant indad, så hårene fra huden kan nå at berøre hornhinden. Dette er meget generende for dyret, og kan give anledning til alvorlige øjenskader, hvis det ikke opereres i tide.

 

Her sesScreen Shot 2016-01-30 at 11.40.55 en typisk entropion på det underste øjenlåg. Øjenlågskanten kan ikke ses og hårene vender ind imod øjet.

En entropion bør snarest opereres, så øjenlåget kommer til at ligge i den rette position inden der forvoldes skade på hornhinden.

 

 

 

Screen Shot 2016-01-30 at 11.41.01

Og her ses så resultatet efter operationen. Læg mærke til, at kanten af det underste øjenlåg nu tydeligt kan ses.

 

 

 

 
På de første billeder er patienten opereret i tide, inder der er sket skade på øjet, men det kan også gå gruelig galt, hvis man venter for længe med at løse problemet.

 

Denne hund har fået noglScreen Shot 2016-01-30 at 11.41.07e alvorlige sår på hornhinden, men selv om det ser slemt ud, så endte det godt. Hornhinden blev igen helt normal efter operation og behandling.

 

 

 

 

 

Screen Shot 2016-01-30 at 11.41.13

De fleste hunde med entropion har kun problemer med det underste øjenlåg og er som regel ret enkle at operere, men der findes også mere komplicerede tilfælde af fejl på øjenlågene. Selv om det ser voldsomt ud, så endte denne patient med at få et helt normalt udseende.