Kageopskrifter

På Dyreklinikken Artemis serveres der ofte et lille stykke kage på disken, ligesom gåturene i Dyrehaven byder på servering af søde sager.

Hvid chokoladekage med et twist

kage

Ingredienser:

200 gram smør

300 gram hvid chokolade

120 g mel

170 g sukker

3 æg

1 tsk vaniliesukker

1-2 appelsiner

1 håndfuld mandler / andre nødder

1 bundt rarbarber / hindbær / blåbær

Sådan gør du:

Smelt smør og 200 gram chokolade. Hak 100 gram chokolade og mandlerne. Bland alle ingredienserne sammen. Kom skallen fra 2 appelsiner i dejen til sidst. Kom kagen i en form cirka 22 cm i diameter. Hak rabarberne i små stykker og kom ned i kagen (bær som f.eks. hindbær / blåbær / kirsebær eller æblestykker kan også bruges). Bages ved 180 grader i cirka 35-40 min.

Nødde-marzarin-kokos drøm

Ingredienser:

200 gram sukker

200 gram smeltet smør

200 gram marcipan

100 gram hvedemel

4 æg

1 tsk vaniliesukker

Skallen fra 1 citron

Sådan gør du:

Alle ingredienser blendes sammen. Kommes i en form med bagepapir og bages i ovnen i 25 min ved 175 grader. Mens kagen bages laves toppingen:

I en gryde koges 200 gram mørk sirup med 100 gram kokosmel, 400 gram brun farin og 0,5 dl mælk. Når blandingen lige har kogt op tilsættes en kæmpe håndfuld hakkede nødder f.eks. pekannødder, mandler, valnødder og hasselnødder. Kagen tages ud af ovnen og nøddeblandingen kommes på. Bagess i ovnen i yderligere 6 minutter.

 

 

 

 Snickers-kagen

Ingredienser:

100 g smør

100 g mørk chokolade

2 æg

1 ¾ dl sukker

¾ dl mel

¾ dl kakaopulver

1 banan

en knivspids salt

200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)

75-100 g hvid chokolade

1 banan

½ pose saltede peantus hakket i små stykker

Sådan gør du:

Smelt smør og mørk chokolade sammen i en gryde. Pisk sukker, æg, mel, kakao og salt i. Bland en moset banan i. Hæld dejen i en form (cirka 18 x 22 cm) beklædt med bagepapir.

Hak den hvide chokolade, og drys den ud over dejen. Kom de hakkede peanuts oven på den hvide chokolade. Hæld kondenseret mælk ud over kagen.

Bag kagen ved 170 grader i 40-45 min. Hold øje med kagen de sidste minutter, så det karamelliserede lag ikke får for meget.

Kagen skal gerne stå i køleskabet et døgns tid, før den bliver rigtig god. I tilfælde af akut snickerskage-craving kan den bages midt på dagen og “nøjes” med at stå på køl et par timer! Der kan med fordel laves dobbelt portion!

 

 

 Lakridskagen

Ingredienser:

150 gram smør

150 gram hvid chokolade

3 æg

3-4 spsk lakridspulver

100 gram mandler

150 gram sukker

1 tsk vaniljepulver

2-3 bananer

Sådan gør du:

 Smørret smeltes med den hvide chokolade.

I en  foodprocesser køres mandlerne til fint mel.

Herefter kommes gryden med det smeltede smør og chokolade i blenderen sammen med sukker. Kom æg og lakridspulver samt vaniljepulver i massen. (brug evt. lakridspulver købt i en helsekostforretning, det er billigst). Kom  bananerne i blenderen og blend hele massen godt sammen.

Kom kagen i en smurt form og bag den ved 175 grader ca. 40-45 min. Lad kagen køle af før den spises. En kage er sjældent nok.

Bonustip: Sæt kagen i fryseren. Tag den ud 20 min. før den skal spises, skær den i små stykker. Kagen bliver lakrids-konfekt-fudge-agtig 🙂 Undlades bananerne i opskriften, bliver “konfekt-effketen” endnu mere udtalt!

 

Lises banankage

 Ingredienser:

100 gram smør el. margarine

3 æg

125 g hvedemel

175 g sukker

1 tsk. bagepulver

2 tsk. vaniljesukker

6 bananer

1 kæmpe håndfuld mørk chokolade (mængden kan varieres)

1 pose Odense Marcipans chokoladespåner eller en håndfuld hakket mørk chokolade

 Sådan gør du:

Margarinen smeltes i en gryde.

Resten af ingredienserne på nær chokolade kommes i en foodprocessoren, hvor det hele blendes sammen med smørret.

Til sidst kommes chokoladen i, der kun kort blendes, så det stadig er i ”stykker” i kagen. Kommes i en smurt springform ca. 22-24 cm i diameter.

Bages ved ca. 200 grader i 35-40 min. Tjek kagen efter 35 minutter, den skal ikke være helt ”tør”, når den tages ud.

Så snart kagen er kommet ud, drysses chokoladespånerne ud på den varme kage, hvor de smelter. Efter ca. 10 minutter ”smøres” det smeltede chokolade ud, så det ligger i et jævnt lag over hele kagen.

Kagen afkøles, så chokoladen stivner, hvorefter kagen kan fjernes fra formen.

Advarsel: er stærkt vanedannende!

 Screen Shot 2015-03-26 at 07.49.59

 

Bounty-dreams

Ingredienser:

1 dåse kondenseret mælk

1 pose kokosmel (cirka 250-300 gram)

Mørk chokolade

Sådan gør du:

Kom den kondenserede mælk i en skål. Hæld kokosmel i og rør massen sammen. Massen skal blive tilstrækkelig fast til, den kan samles til små kugler. Kuglerne sættes i fryseren i 1-2 timer.

Screen Shot 2015-04-07 at 10.27.04

Derefter skal de overtrækkes med mørk chokolade. Kom en gryde med vand i kog. I gryden sættes en skål med mørk chokolade, der langsomt smeltes. De frosne kugler dyppes i chokoladen, dernæst sættes de i fryseren igen  til de skal spises. Kuglerne opbevares bedst på frost 🙂

Kuglerne kan twistes: kom et skvæt amaretto i kokosmassen og overtræk med hvid chokolade.

Hvis du har travlt, kan du snyde. I kokosmassen blandes lidt hakket chokolade. Massen formes til en lang rulle eller en flad plade, der sættes på frys. Når den skal spises, skæres massen ud i små stykker. Dermed undgås chokoladeovertræksballaden 🙂

Screen Shot 2015-04-07 at 10.27.40

 

Blomme/æblekage

Ingredienser:

 Blommer og æbler i massevis

1 håndfuld havregryn

1 håndfuld mel (rugmel / hvedemel)

1 håndfuld sukker

Lidt ekstra brun farin

Kanel

5 spiseskefulde smør

Sådan gør du:

Æblerne og blommer skæres ud i små stykker og kommes i et ildfast fad. Kom lidt brun farin og kanel over og bland det sammen.

I en skål blandes de resterende ingredienser. Blandingen kommes over frugten.

Fadet sættes i ovnen og bages ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.

kage2

Chokolade / nøddesnask

Ingredienser:

1 dåse kondenseret mælk

200 gram mørk chokolade

En stor portion blandet mandler / peanuts / skumfidusser (alt kan bruges)

Sådan gør du:

I en gryde smeltes chokoladen og røres sammen med en dåse kondenseret mælk.

I en bradepande med bagepapir kommes nøddeblandingen. Den smeltede chokoladeblanding kommes over og overfladen glattes. Stilles i fryseren til den skal spises. Skæres ud i passende stykker og haps!

snask