Sundhedstjek og vaccination

Ved et sundhedseftersyn gennemgår vi katten fra snude til hale.

Vi undersøger munden og tænderne.Vi ser efter eventuelle tandproblemer og vurderer om, du skal i gang med tandbørstning eller andre tiltag. Der er mange ting, man kan gøre for at forbedre mundhygiejnen din kat.

Vi går pelsen igennem. Er den blank og skinnede? Afhængig af årstiden snakker vi om behov for eventuel forebyggende behandling overfor lopper og skovflåter.

Hvad fodres katten med? Er afføringen i orden? Vi vurderer om kattens foderstand er normal. Mange katte, særligt indekatte, er desværre overvægtige, og der er meget, du som ejer kan gøre for at hjælpe din kat  til en normal vægt.

Vi lytter på hjertet og lungerne. Mange hjerteproblemer opdages ved den årlige sundhedsundersøgelse, når dyrlægen lytter på kattens hjerte med stetoskopet.

Vi snakker om behov for eventuelt behandling mod orm.

Kattens vaccination

Vi vurderer behovet for vaccination af katten.

Kattene vaccineres almindelig mod kattesyge (parvovirus) , katteinfluenza (herpes- og calicivirus) og evt. chlamydia og smitsom leukæmi.

Vi anbefaler vaccination af både inde- og udekatte. En indekat kan stadig godt blive udsat for smitte gennem mennesker og andre dyr, der kan have sin gang i hjemmet.