Allergi overfor husstøvmider

Mange hunde bliver diagnosticeret med allergi overfor husstøvmider. Symptomerne på hustøvmideallergi kan komme i mange forklædninger, men typisk ses poteslikkeri, diffus kløe og irriteret mule. Der er mange små tricks til at hjælpe hunden til et bedre liv med husstøvmideallergi, der ikke er afhængig af en eventuel medicinering.

Husstøvmider lever af håraffald og hudskæl fra mennesker og dyr. Miderne lever godt ved en høj luftfugtighed og trives dårligt ved lav luftfugtighed og et tørt indklima. De dør ved temperaturer over 55 grader. Husstøvmider findes derfor ofte i et højt antal i soveværelset. Mindsker du antallet af husstøvmider, vil det hjælpe hunden.

  • Vask dyner og puder et par gange om året ved 60 grader.
  • Sengetøjet vaskes hver uge.
  • Lav gennemtræk i soveværelset et par gange om dagen.
  • Støvsug i soveværelset og under sengen hver dag.

Hvis hunden sover i sengen, er den ekstra udsat for kontakt med husstøvmiderne. Det er heller ikke godt for mennesker med husstøvmideallergi at have hunden i sengen, da hunden også bærer hustøvmider på sig. En opgradering af vask af sengetøj, dyner, puder og madrasser kan dog hjælpe, hvis hunden skal forblive i sengen 🙂

  • Børst hunden jævnligt, således døde hår og støv fjernes fra pelsen.
  • Fugt en håndklæde og tør hunden over en gang om dagen. En hund skal ikke bades og blive gennemblødt, men et fugtigt klæde kan godt fjerne husstøvmider fra dyret.
  • Eventuelt tør poter og mulen et par gange om dagen, hvis hunden er hårdt angrebet.
  • Tænk på at vaske hundens tæpper / kurv hyppigt ved høj temperatur.

Jo stærkere hud og pels jo mere modstandsdygtig vil hunden være overfor allergiens gener.

Giv et kosttilskud med med omega 3, 6 og 9 fedtsyrer samt en multivitaminpille.
Bland din egen olie: Tag f.eks. mandel-, argan- eller abrikoskerneolie og bland sammen med koldt kogt vand (halvt af hver), kom det i en lille forstøver og spray det på pelsen og gnid det let ind i huden et par gange om ugen.

En hund være allergisk overfor noget, den indånder, men den kan også være allergisk overfor noget, der er i dens foder.

En allergi står sjældent alene og generne kan være meget varierende fra hund til hund. Det er muligt at undersøge en hund for allergi, så tag en snak med dyrlægen, hvis du har mistanke om, der er noget i luften!