Har du lige fået hvalp? Så er der mange ting at se til. 

Få et overblik over hvad der skal ske på “dyrlægefronten” og et par andre vigtige områder her! 

Du er meget velkommen til at komme ind forbi Artemis og sige hej med din nye hvalp! Et besøg med “kiks, klap og kys”!

Det er lovpligtigt, at hunden skal bære et hundetegn, fra den er 4 måneder gammel.

Her skal ejers navn og adresse stå. Det er ikke et lovkrav, at der skal stå telefonnummer, men det er en god ide.

Vi anbefaler, hunden bærer en sele og ikke udelukkende et halsbånd.

Vaccine og sundhedstjek!

Når hvalpen flytter ud i det nye hjem, har den almindeligvis fået den første vaccine fra opdrætteren.

Denne vaccine skal gentages, når hvalpen er 12 uger (en måned efter den første vaccine er givet) og 16 uger.

Man vaccinerer almindeligvis mod 3 forskellige sygdomme: hundesyge, parvovirus og  leverbetændelse. Disse vacciner kaldes for “kernevacciner”. Smittes hunden med disse vira, kan det det give meget alvorlig sygdom.

Vi vaccinerer også imod  influenza og leptospirose.

Det er en god ide at lave sundhedstjek og vaccination om formiddagen. Skulle hvalpen blive lidt sløj, så kan du nemt komme retur til klinikken og skal ikke på et vagthospital om aftenen. Vi ser sjældent voldsomme reaktioner på vaccinen, men det er altid godt at “gå med livrem og seler”!

Rejse til udlandet!

Skal du have hvalpen med til udlandet? Så skal hvalpen også have en rabiesvaccine.

Vær opmærksom på hvalpen SKAL været fyldt 12 uger, før vaccinen kan gives. Herefter går der yderligere 3 uger, før hvalpen kan komme med over landegrænsen. Du skal også have et hundepas med, hvori vaccinerne dokumenteres. Passet har vi på Artemis, og du skal derfor ikke selv skaffe det.

På Artemis anbefaler vi, man ikke giver rabiesvaccinen samtidig med den anden vaccine. En lille hvalp kan nemlig godt blive sløj af at få begge vacciner på samme tid. Skulle der komme en reaktion, er det desuden godt at vide, hvilken en af vaccinerer der udløser det.

Hunderegister!

Tjek op på Dansk Hunderegister.

www.danskhunderegister.dk

Din hund er udstyret med en mikrochip, der er koblet op på et id-nummer. Du skal sikre dig, der er lavet ejerskifte, og hvalpen er registreret i dit navn. Er du i tvivl om, du er registreret korrekt?

Vi hjælper gerne med at slå op i registeret og se, om tingene står, som de skal!

Forsikring!

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til hunden. Det er en god ide også at tegne en sygeforsikring. Husk at tegne den, før skaden sker. Det kan nemlig efterfølgende være vanskeligt at få en forsikring, der dækker bredt, når uheldet først har været ude.

Tjek for hjerte- og lungeorm!

Vi anbefaler hvalpen tjekkes for hjerte- og lungeorm, når den er omkring 6-7 måneder gammel. Hjerte- og lungeorm er parasitter, der florerer i vores område, og som kan gøre hunden meget syg. Vi sender en sms reminder, når det er tid til et tjek.

Hvad sker når fremadrettet?

Når hunden bliver omkring 10-12 måneder, skal den igen have en booster på vaccinen. Vi sender dig en reminder, når det er tid til tjek og vaccine.

Herefter vil du årligt få en reminder fra os, hvor vi indkalder til et sundhedstjek og vaccination efter behov.

Der er rigtig mange ting, du kan anskaffe dig til din lille hvalp.

“Keep it simple”. En hvalp kan ikke overskue for mange ting på en gang, så der er ingen grund til at gå bananas i ting og sager fra start, så bare nyd samværet!