Blodprøver

Vi tilbyder en fuld sundhedsscreening, hvor en blodprofil af dit kæledyr, vil afspejle om der skal tages visse hensyn fremover.

En sådan blodprofil kan være en god ide, hvis dyret evt. bliver akut sygt, eller igennem nogen tid ikke har vist normal adfærd.

For de lidt ældre dyr, er det en stor sikkerhed at vide, at både lever, nyretal, de hvide blodlegemer, kolesterol samt blodprocent etc. er inden for normalområdet. Vi kan have svaret efter en halv time, særligt hvis det drejer sig om akut syge dyr.

Vi undersøger også for specielle sygdomme såsom Cushings Syndrom eller sygdommen Addison. De to sygdomme er hormonelle lidelser, som kræver en særlig testmetode.

En anden vigtig blodprøve, hvis din hund har vekslende afføring, er at undersøge bugspytkirtlens funktion.

Den meget omtalte Hjerteorm, som overføres til hunde, hvis de spiser en snegl kan også på Artemis testes via en blodprøve.

Mange ældre hunde får for lavt stofskifte. Dette undersøger vi også via en blodprøve i huset. Denne kan dog udvides med en total skjoldbruskkirtel undersøgelse. Der går i disse tilfælde et par dage, inden vi har det fulde svar.

Kommer det ældre dyr ned til et sundhedseftersyn er det en god ide at tage en stor blodprofil. Igennem en sådan kan man se om dyret er sundt, eller der skal ændres på kosten, eller gives tilskud af diverse vitaminer og mineraler.

Sygdomme hos den ældre kat kan være nyreproblemer eller forhøjet stofskifte. Disse værdier kommer også med, hvis man tager en stor blodprofil.

Vi tilbyder også allergiudredninger. En sådan kan være en blodprøve, hvor der med sikkerhed testes for allergene faktorer dyret indånder (inhalationsallergi/ atopi). Med hensyn til at teste for foder, og generelt hvad hunden spiser, kan også gøres via en blodprøve. Der er dog stor diskussion om pålideligheden af de svar man får på diverse proteinkilder, grøntsager og korn.

Dyreklinikken Artemis tilbyder “in-house” undersøgelse af blodprøver på din hund eller kat.

Vi tilbyder en fuld sundhedssscreening med en blodprøve hvis nødvendigt.

Resultater straks

En stor blodprofil kan være en god ide, hvis dyret er sygt akut eller gennem længere tid for at komme nærmere en identifikation af årsagen til sygdommen.

På Artemis laver vi blodprøven i huset og kan i akutte tilfælde have resultater efter en halv time.

Vi tilbyder på Artemis undersøgelse for hjerteorm ved en blodprøve.

Vi kan også undersøge for sygdommen Cushings Syndrom og Addisons Disease, der kræver en særlig testmetode.

Sundhedsscreening

Det kan også være relevant at lave en sundhedsscreening af det ældre dyr med en blodprøve.

Mange “livsstilssygdomme” kan afdækkes ved en blodprøve.

Hund

Hos hunden vil en blodprøve typisk blive undersøgt for lever-, nyrerværdier og cholesteroltal. Tjek af blodprocent og tegn på infektion. I nogle tilfælde udvides prøven med en undersøgelse af stofskiftet samt eventuelt undersøgelse af bugspytkirtlen.

Kat

Hos katten undersøges lever- og nyrerværdier. Tjek af blodprocent samt tegn på infektion. Katten stofskifte vil også blive undersøgt, da man ældre katte lider af for højt stofskifte.

Diverse

Artemis tilbyder allergiudredninger. En allergiudredning vil også være suppleret af en blodprøve, hvor der f.eks. test for allergi overfor ting, som dyret indånder (inhalationsallergi / atopi).

Artemis tilbyder screening for sygdomme overført med skovflåter ved en blodprøve.

Vi samarbejder

Artemis samarbejder med række laboratorier og kan derfor tilbyde tjek for en lang række sygdomme, hvis ikke huset har den fornødne kapacitet til undersøgelse af bestemte ting.