Rejse med kæledyr!

Hunde og katte skal være vaccineret mod rabies, før de kan komme til udlandet.
Hunde og katte må ikke vaccineres mod rabies, før de er 12 uger gamle (uanset hvilken rabiesvaccine, der bruges). Dyrene må derfor først komme med til udlandet, når de er 15 uger gamle. Der skal nemlig gå 21 dage fra rabiesvaccinen er givet til dyret må forlade landet.

Hunden skal være mikrochippet, før rabiesvaccinen gives.
Hvis du rejser til udlandet for at hente en hvalp hjem, kan det stadig lade sig gøre, selvom den ikke er vaccineret mod rabies.

Fødevarestyrelsen lægger op til, at der ikke længere skal søges om tilladelse om dette – men bekendtgørelsen er stadig i høring!
Hvis opdrætteren sender hvalpen til dig, betragtes det IKKE som rejse med kæledyr og kan således ikke ske, før hvalpen er fyldt 12 uger og opfylder reglerne for rabiesvaccination.

Hvalpen kan nemlig først rabiesvaccineres, når den er 12 uger og således først rejse 3 uger efter.

Pas til kæledyr!

I december 2014 kom det er nyt pas til kæledyr. Skal dit dyr med ud at rejse, skal det således efter d. 28. december 2014 have udstedt et af de nye pas.

Det nye pas er anderledes end det gamle på flere områder. Ejer skal underskrive en side med en “ejererklæring”.

Dyrlægen skal ligeledes underskrive en erklæring i passet om udstedelse af passet og vaccinerne gyldighed. Har du allered et pas, skal du IKKE have et nyt, selvom du rejser i dag.

Passet er lamineret.

På passets forside skal dyrets chipmærkning fremgå. De nye regler er for at imødekomme snyd med passene.

Læs mere på www.fvst.dk om rejse med kæledyr.