Brug af Tessie til nytårsaften

Hvordan virker det?

Tessie indeholder stoffet tasipimidin, der mindsker udskillelsen af ”stresshormonet” nor-adrenalin, der er i overproduktion, når man er bange.

Hvor meget skal min hund have?

Produktet doseres efter vægt. Æsken indeholder en doseringssprøjte, hvor der står antal kg på. Man trækker medicinen op efter hundens vægt.

Der må IKKE gives mad 1 time før og efter indgivelse af Tessie. Dog må der gerne gives en lille godbid for at sikre, hunden synker medicinen.

Testdosis er vigtig!

Det er vigtigt altid at lave en ”testdosis”, hvor Tessie gives, uden der skal ske noget.

Bliver hunden slinger eller på anden måde dårlig, skal startdosis reduceres med 1/3. Det er vigtigt, hunden oplever at have fuld kontrol over sine bevægelser, så er den nemlig bedre i stand til at håndtere sin angst.

Hunden kan godt opleves en smule ”stenet” – der er helt ok. Alle hunde er forskellige og nogle skal have lidt mindre end den angivne dosis.

Hvornår starter jeg på Tessie, hvis min hund kun er bange nytårsaften?

Man kan give Tessie op til 3 gange i løbet af dagen. Der skal gå 3 timer mellem hver dosering.

Tessie gives på nytårsdag, FØR hunden begynder at virke urolig. Første dosis kan f.eks. gives før dagens lange luftetur midt på dagen, hvor der ofte vil være nogle skud. Så kan man f.eks. supplere igen kl. 18 og klokken 23.

Har du en hund, der er bange hele december?

Hvis din hund allerede fra de først skud høres bliver bange, er det en god ide at starte med Tessie allerede i starten af december. Der skal ALTID gives en testdosis (se tidligere afsnit) første gang Tessie benyttes.

Det er ofte i mørket på aftenturen man vil møde et skud. Det er derfor der, der er størst sandsynlighed for, hunden bliver bange.

Giv derfor Tessie en times tid før aftenturen finder sted. Så er der god chance for hunden vil opleve gåturen uden at være ude sit gode skind af skræk.

Du kan roligt give Tessie hver dag 5 dage i streg.

Eventuelt kan weekenden bruges til at vurdere hundens tilstand uden Tessie, måske kan der gås en længere tur i dagslyset?

Bliver hunden bange, kan du dog godt give Tessie i weekenden også. Er Tessie givet 9 dage i streg, skal der bare holdes 1 døgns pause, så kan du gå i gang igen med medicinen.

Suppler med kosttilskud!

Det er en god ide at supplere med et kosttilskud som f.eks. Aptus Relax gennem hele december. Det indeholder L-tryptophan, peptidyss (hydroliseret fiskeprotein), kasein og vitamin B1, B3 og B6.

Det bidrager til dannelse af serotonin og øger hundens velvære.

Holdbarhed!

Tessie kan holde sig i 12 måneder i køleskab efter åbning og 1 måned, hvis det opbevareres ved stuetemperatur.

Advarsel!

Tessie må ikke gives til hunden, der har alvorlige nyre- og leverproblemer eller sygdomme relateret til hjerte- og lunger.

HUSK:

  • Tessie skal gives en time før og efter mad
  • Kan doseres samme dag 3 gange med 3 timers mellemrum
  • Mindsker angsten og hjælper til en roligere hund