Dyreklinikken Artemis tilbyder dig en fuld basispakke til familiens nye medlem. Det er en stort omvæltning at få en hvalp, og Artemis vil gøre sit bedste for at give dig en god start.

Hvalpen skal først og fremmest falde til i det nye hjem, og der skal være så meget ro om den, som muligt.

Klik her – hvis du vil læse “velkommen til hvalpen”

 

Vaccination

Hvalp2Du skal en tur forbi dyrlægen med hvalpen. Hunden skal almindeligvis have to basisvaccinationer. Den første vaccination gives ved cirka 8-ugers alderen, og hunden har typisk fået den allerede hos opdrætteren.

Vi vaccinerer imod hundesyge, parvovirus, leverbetændelse, parainfluenza og leptospirose.

Hvalpen skal til vaccination igen ved 12-ugers alderen (eller en måned efter den første vaccination er givet).

Hvalpen må godt være sammen med andre hunde, før den får sin anden vaccination. Hunden skal således ikke isoleres fra andre hunde, men møde dem i trygge rolige omgivelser.

Når du kommer med den nye hvalp til vaccination, giver vi hvalpen et fuldt sundhedseftersyn. Sammen gennemgår vi tænder, ører, pels, fodring og meget mere og lærer dig, hvad du skal være opmærksom på med den nye hund hvad angår sundhed og sygdom.

 

Hvalp3Id-mærkning

De fleste hvalpe har fået en id-mærkning i form af en mikrochip, før de kommer hjem til den nye familie. Chipnummeret skal registreres i Dansk Hunderegister. Herved kan man spore dig som ejer, hvis hunden f.eks. løber væk.

Hvis ikke opdrætteren har registreret dig som ejer i hunderegistret, skal du selv sørge for det sker gennem din dyrlæge. Har du modtaget et registreringsbevis fra Dansk Hunderegister er du registreret – er du i tvivl hjælper vi dig med at få tingene i orden.

Har din hvalp ingen mærkning, skal du hurtigst muligt gå til dyrlægen, så den kan blive mikrochippet.

Et chipnumer består af en talkode på 15 tal. De første tre tal er landekoden, der fortæller hvilket land, hunden er mærket i. I Danmark hedder tallene 208. Har din hund et andet tal end disse i begyndese, er det en god ide at finde ud af, hvilket land hunden kommer fra – særligt hvis det er et såkaldt “stueopdræt” eller købt gennem Den blå avis.

Er hunden importeret fra udlandet, skal du også selv sikre, at den registreres i hunderegistret.

 

Forsikring

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på hunden. Vi anbefaler også at du tegner en sygeforsikring på din hund. Bliver hunden syg, og der er behov for undersøgelse f.eks. i form af blodprøver eller røntgenbilleder, vil forsikringen dække en betydelig del af udgifterne. Start med at spørge dit almindelig forsikringsselskab, hvad de tilbyder af hundesygeforsikringer.

Vi anbefaler ingen forsikringer fremfor andre, men her er et par eksempler på forsikringsselskaber til dyr, som vi ofte ser benyttet (listet i tilfældig rækkefølge):

 

  • Agria.dk
  • Dyrekassendanmark.dk
  • Topdanmark.dk
  • Alka.dk
  • Almbrand.dk
  • Tryg,dk

 

Hvalp1Tag gerne hvalpen med på klinikken, før det egentlige tjek. Vi gør, hvad vi kan for at det første besøg på Artemis bliver forbundet med så gode oplevelser som muligt, så hvalpen vil være glad for at komme her til det egentlige eftersyn og vaccination.

Artemis tilbyder hver måned HVALPEAFTEN – læs mere her. Her vil blive en grundig introduktion til hundens sprog og meget mere ved hundetræner Hanne Truelsen fra Snudekompagniet.
Se datoer for hvalpeaftener på forsiden.

En hund i trivsel kræver, at vi mennesker, sætter os ind i hundens signaler og sprog, således at vi på bedste vis kan kommunikere sammen. Artemis tilbyder i samarbejde med forskellige samarbejdspartnere hvalpetræning, så du kommer godt fra start med den nye hund.

Hvis du har deltaget i vores hvalpeaften, kan du ved at deltage i 3 praktiske lektioner og yderligere en “teoritime” erhverve dig “basispakken”, der gør dig rustet til livet med hund og viser, at du er repræsentant for at give din hund ‘et godt hundeliv’ med fokus på trivsel, almen dannelse blandt hundeejere og basal viden om hundeadfærd. Hør mere om dette på Artemis eller klik her

Vi håber at mange mennesker vil ‘hoppe med’ på basispakken, da mange af problemerne i det offentlig rum hund og hund og hund og mennesker i mellem kan hindres ved ‘snusfornuftig hundetræning’ , kvalificeret uddannelse samt dialog med hundeejerne.