På Dyreklinikken Artemis som dyrlæge (Lise Rovsing), oplever jeg tit, folk ringer i panik: “HJÆLP – jeg tror, min hund har spist et glasskår” eller “min hund har spist et kyllingeskrog fra skraldespanden” – begge ting, der indeholder små spidse genstande, der potentielt set kan ridse eller i værste fald skære hul på mavesækken eller en tarm.

Ofte opdager hundeejeren det først et godt stykke tid efter “gerningsøjeblikket” har fundet sted. Det er sjældent, man som dyrlæge siger: “kom med det samme, vi bedøver hunden asap, kigger den ned i maven med vores kikkertudstyr (endoskopi) eller alternativt med det samme åbner bugen og skærer tarmen op – bare for at være

Står du i en akut situation, måske du er i sommerhus eller langt væk fra dyrlæger, eller det er en sen aften

– WHAT TO DO?

Giv hunden DÅSE – ASPARGES!

ASPARGES kan vikle sig rundt om den spidse genstand og dermed hjælpe den til med at passe gennem mavetarmssystemet. Fibrene fra aspargsen lægger et beskyttende lag om den spidse genstand og kan i bedste fald hjælpe til med, den kommer gennem systemet uden at gøre skade. Derfor: køb slikasparges til brug i nødstilælde. Vil hunden ikke spise asparges frivilligt, så bland det evt. med lidt leverpostej, så det smager bedre. Evt. skær dem ud i mindre stykker og bland det samme med lidt sauce. Du kan tage en engangssprøjte og komme lidt vand ind i munden på hunden, efter den har fået asparges.

HUSK, gå til dyrlægen hvis du er i tvivl – brug kun dette “husråd”, hvis der ikke er andre udveje ☺

Billedet illusterer en tilfældig dåse slik-asparges!

Screen Shot 2015-10-26 at 22.49.18