Artemis lukker nu ned for julen efter en hektisk december måned.

Mediernes fokus på parvovirus gjorde, der var lidt ekstra at se til, da mange gerne ville have hunden vaccineret, hellere før end senere.

Jeg tror, vi har fået bragt byens vaccinations niveau til top igen, så forhåbentlig er ingen længere bekymrede for den grimme sygdom.

Juletiden gjorde, at mange valgte at få set på dyrene, hvis de gennem et stykke tid har haft et mindre problem, der måske ikke har været presserende.

Med julen i mente vil vi jo gerne sikre vores kæledyr går gennem højtiden uden pludselig at blive syge, så det er dejligt, folk finder en ”anledning” til at tage hånd om problemerne med snuden for øje!

December måned byder altid på en del tilfælde af dårlig mave hos dyrene, da julens overflod af god mad nogle gange ved en fejl havner i det forkerte gab. Husk det nu i aften og de næste par dage:

Ikke noget med at fodre med and og andre fede sager. Giv ikke hunden slik og kage, ingen alkoholiske drikke (ha ha, hvor det sjovt at se en hund vælte rundt – og nej, de bliver ikke fulde som mennesker, bare dårlige) og sørg for alle får rigeligt med motion. Lad ikke dyret tage flere kilo på i julen. De vælger ikke selv, hvad de spiser. Ansvaret et udelukkende dit. Hvordan du behandler dig selv er en anden sag – men overfør ikke dine egne behov på hunden eller katten.

Pak nu IKKE frikadellerne ind og læg dem under juletræet, så hunden også får en gave med børnene. Hundens ”vogterinstinkt” kan komme op i den og gøre, snuden pludselig bliver meget territorial og måske prøver at hapse tante grøn i mamelukkerne.

Pas nu på med det juletræ. Hav en stor spand med vand stående klar, hvis der nu går ild i en pels. Så skal I ikke først rende rundt for at finde en skål, der kan komme vand i. Brug IKKE en brandslukker på et dyr.

Skulle der opstå en krisesituation, så er det bare med at læse julekalenderen i gennem. Den skulle gerne have givet tips & tricks til at komme snudesikkert gennem julen!

Vi har på Artemis fået så mange dejlige julehilsner. Vi er blevet overvældet af chokolade, vin, hjemmebag og andet godt, og vi er så taknemmelig for jeres søde måde at være på!

Arbejdet er i den grad givende fordi, vi har verdens bedste klientel med de sødeste snuder, der også i de svære tider, stadig bare er dejlige.

Det sætter vi alle stor pris på, og I er en altafgørende del af at os på Artemis hver morgen tager på klinikken og glæder os til endnu en dag!

Vi mangler ET afsnit af Snudernes jul på Artemis. Det kommer sjovt nok i morgen…

Stay tuned – hvad julekalenderen kommer til at indebære, vides ikke endnu – meget kan jo ske (og sket det helt galt, mere end hvad tips & tricks kan klare, så henviser vi til vores snudedygtige kollegaer på Anicura Københavns Dyrehospital, Poppelstykket 11, 2450 Valby, tlf. 36 17 57 11 – Artemis har snuden i sporet igen på tirsdag)!

Glædelig lillejuleaften!

 

skaermbillede-2016-12-23-kl-18-05-35