Lille Rolex er ny i trafikken. Han er 9 uger gammel og lige kommet til Danmark.

Rolex’ ejer er opdrætter af boxere. Omhyggelig, grundigt og omsorgsfuld i sit arbejde, så det var faktisk som juleaften, da han skulle hente det nye lille vidunder

Rolex kommer fra Spanien, nærmere bestemt Barcelona. Bare rolig – heldigvis er sprogbarrieren ikke et problem, da ”hundsk” jo som bekendt er et universelt sprog.

Den skarpsindige læser vil bemærke Barcelona er et stykke væk fra Danmark. Rolex kunne naturligvis ikke selv gå hjem, derfor rejste Rolex med sin nye ejer hjem i et moderne luftfartøj i daglig tale kendt som et fly. Transportmodellen blev valgt, fordi det ikke er tilladt at rejse igennem Tyskland med en hvalp, der ikke er vaccineret mod rabies. Vaccinen er først gyldig, når den gives, når hvalpen er fyldt 12 uger.

Desværre er der skrappe reger forbundet med at være flypassager. Rolex måtte nemlig ikke være i kabinen med sin ejer (den problematik tager i et andet afsnit) og var derfor henvist ene og alene til lastrummet i sin transportkasse.Turen var heldigvis ikke så lang kun 3 timer, men da Rolex blev genforenet med sin ejer i Kastrup lufthavn, var den lille snude ikke helt på poterne.  Han var også forståeligt noget forvirret,

Rolex havde svært ved at STØTTE på et ben og måtte derfor i alt hast bringes til Artemis, hvor vores Louise Frost, der er ”ben-ekspert” – hun har også flotte ben – rykkede akut ud og tilså lille Rolex.

Som dyrlæge bliver man nemlig altid ekstra bekymret, når en meget ung hvalp er halt. Der findes mange ”grimme” sygdomme, der kan fremkalde haltheder, der ikke bare har bund i et udefra kommende traume.

Rolex blev fotograferet – Louise klarede røntgendelen, og jeg fik et foto med mit kamera (jeg kan spolere enhver seriøs undersøgelse af et dyr med en upassende ønske om et foto).

Heldigvis fandt Louise ikke noget, der tydelige på medfødte defekter i Rolex’ bentøj. En kraftig forstuvning nok pga. turbulens undervejs. Rolex behandles med lidt smertestillende og ro. At ordinere ”ro” er det letteste ting for en dyrlæge at sige, men nok det sværeste for en ejer at efterleve. Rolex kom til kontrol i dag, og han er i bedring og skal nok klare den

At købe en hvalp i udlandet er ikke bare en chartertur. Skal hvalpen ud på en meget lang biltur, kan det være skræmmende for hvalpen. Det kan også give nogle dårlige oplevelser at være alene i et lastrum. Men ”that’s the name of the game”.

Man få finde den bedste egnede transport ud fra kendskab til hunden og praktiske omstændigheder.  Skulle den lille hvalp have fået knogle knubs på psyken efter en transport, så pålægger der ejeren et endnu større ansvar for at få den lille hvalp til at føle sig tryg og tilpas.

Jeg vil ALTD anbefale folk selv at hente hunden i udlandet – men undersøg og hav altid styr på lovgivningen omkring rabies vaccination i de forskellige lande. Landende har forskellige regler. Lad ALDRIG hvalpen blive transporteret her til med et transportfirma.

Jeg har set alvorlige konsekvenser af en lang traumatisk transport, der har sat så grimme ar på sjælen, der aldrig heler. Det er så følsom en ”baby-alder”, der skal meget lidt til, før skaden sker.

Lille Rolex skal nok komme sig over de fysiske knubs, han fik på turen. Hvad vigtigere er, så er Rolex’ ejer i gang med at gøre et kæmpe stykke arbejde med at få ham tryg i det nye hjem, der også tæller et par kammeratlige snuder af samme model som Rolex.

Ejer reagerede med det samme, han så, der var noget galt med hvalpen.

Naturligvis af hensyn til Rolex ve og vel, men også for at sikre, der ikke var noget alvorligt galt med den nytilkomne hvalp.

Heldigvis får vi lov at beholde Rolex, da han på ingen måde er ”defekt” – han er fantastisk. Han er meget sød som lille hvalp, MEN  husk han snart bliver meget stor og på alle måder fylder mere, så nu ikke noget med at tænke, børnene skal have en boxer i julegave.

Det er så dejligt at se, der i Danmark er så dygtige ansvarlige opdrætter med både hjerte og hjerne på rette sted…

Lille Rolex? Han vil leve op til sit navn og blive æstetisk smuk og sin vægt værd i guld

 

collage-2016-12-07