Velkommen til de kortsnudede hundes univers!

Old_english_bulldoghvalpe

 

Er du vild med bullerbasser, elsker mopser eller drømmer om en fransk bulldog? Her på sitet vil du finde information om alt, der vedrører “hundene med de korte snuder” med henblik på sundhed, sygdom og adfærd.

 

 

Glad_baby_bullerbasseDe kortsnudede racer udgør en stadig større del af hundebilledet i Danmark, og antallet vokser hurtigt. Racer som f.eks. mops, fransk bulldog, engelsk bulldog, bullmastiff og old english bulldog er elsket på grund af deres dejlige temperament, skønne udseende og det helt specielle bånd, som hundene knytter med deres ejer (og dyrlæger).

 

 

 

 

 

 

Lise_og_mopsVi tror på, folk ønsker det bedste for deres kæledyr.

Vi vil gerne være med til at sikre, du ved, hvad det kræver at have en kortsnudet hund, før du vælger at få en.

Vores mål er også at dele information, praktiske tips og tricks, således du er i stand til at give hunden det bedste liv – hvad enten du er “ny” ejer eller et rutineret “hundemenneske”.

 

 

 

 

Franske_bulldogVi tager udgangspunkt i vores erfaringer fra Dyreklinikken Artemis, hvor vi er lykkelige over at have mange kortsnudede hunde i vores hænder 🙂 Vi kombinerer dette med erfaringer fra andre dyrlæger og følger den seneste udvikling inden for det veterinære fag.

Disse ting kombineret med vores kontinuerlige erfaringsudveksling med vores klienter, gør vi sammen kan sikre vores hunde det bedst mulige liv hvad angår sundhed og sygdom.

 

 

 

 

´Sundhed er ikke bare et spørgsmål om fraværd af sygdom, men et godt hundeliv hele vejen rundt.

Når du påtænker at blive ejer af en kortsnudet hund som f.eks. en bulldog, skal du vide, det ikke er en hund, der bare “passer sig selv”. Alle hunde har naturligvis brug for omsorg, motion og stimulering. Bulldogs og mopser (som er de mest almindelig kortsnudede hunde i Danmark) kræver daglig pleje for at sikre deres sundhed.

Mange af hundene bliver udfordret på deres helbred gennem livet, men hvis du laver den forebyggende indsats, kan mange problemer afhjælpes, før de bliver til gene for hunden. Det vil derfor kræve tid, tålmodighed og overskud at passe på hunden – til gengæld får du noget fantastisk retur, da hundene bare er vidunderlige!

 

 

zakaalaeneDen kortsnuede hund har en speciel anatomisk udformning, der kan give forskellige udfordringer. Særligt luftvejene kan være en udfordring. Klik her om læs meget mere om den kortsnuede hunds anatomiske udfordringer, der sætter hundens helbred i fokus!

Pleje af hudfolder: hunde med mange folder i ansigt, kan ofte være generet, da de store mængder hud, kan genere og give betændelse og kløe. Læs hvad du kan gøre for at hjælpe din basse med at pleje huden Klik her

 

 

 

 

Vejrtrækningens udfordring, læs om operation af luftvejene: Klik her

Øjenproblemer: Klik her

Bulldogs udfordringer med halen: nogle haler generer hunden, da halen vokser ind i huden til stor gene, læs mere her!

 

Naturligt produkt til behandling og forebyggelse af hudproblemer!

Læs her om et nyt naturligt produkt til behandling af hudproblemer hos hunde!

Klik her