Den 4. december: Keep an open mind!

Snuder bliver i større og større grad en del af en sundhedskulturen dermed også et bindeled blandt mennesker.

Snuderne tvinger os væk fra computer, tv og telefon og udenfor.  Hunden skal luftes uanset vejr og vind.

Jeg er sikker på, dyr gør noget virkelig godt for mennesker.

Uanset om det er en hund, kat, kanin eller andet – så beriger kæledyr livet.

Jeg kan skrive mange sider om alt det gode, dyr gør for krop og sind, men det ved de fleste dyreejer godt allerede…

Os, der ikke har dyr, kan misundeligt se til på den anden side af ruden.

Fællesskabet, som dyr skaber, er unikt. Den friske luft i kølvandet på snuden giver velvære og sundhed.

At stryge et dyr forsigtigt over pelsen er en kontakt, der rører noget inderst inde – alle har brug for det, men mange er det forundt på flere fronter i livet.

Billeder af dyr og omgangen med dyr frigiver endorfiner i hjernen, der er kroppens eget lykkehormon. Det er svært at forblive meget trist, hvis en lille kattekilling stikker snuden frem.

Snakken om dyrene med andre mennesker er jordnært, lavpraktisk.

Den handler ikke om, succes på jobbet, overskud på kontoen, boligsituationen og hvad folk ellers typisk snakker om, der skal være med til at fremstille os alle som perfekte mennesker.

Jeg håber heller ikke, vi kommer dertil, hvor dyr på lige linje med så meget andet i livet, bliver et statussymbol.

Skulle det ske, så vil min vurdering af status blive målt på, hvordan folk behandler deres dyr: helst med 4 poter på jorden og med omsorg og kærlighed)!

At tage en lille snude til sig er på alle måder en egoistisk handling men gøres det rigtigt, vil dyret og så mange andre, blive glade og egoismen får et større formål.

Sådan er det nu engang indrettet. Vi er alle afhængige af hinanden, men særligt dyrene er afhængige af menneskets nåde.

Jeg får næsten tårer i øjnene ved bare at tænke på dyrene, der ikke behandles godt.

De fleste af de dyr, jeg ser, har det fantastisk, og det er en fornøjelse at se, hvordan de elskes og passes. som dyr bedst fortjener.

Men sådan er det ikke alle steder.

Derfor et det vigtigt, vi alle bevarer sindet åbent. Fornemmer vi der et sted, kan bruges en hjælpende hånd i relation til snuderne? Tilbyd hjælpen fremfor at servere fordommen om, hvordan det ideelt set børe være.

For nogle år siden startede Hanne og jeg ”På tur med Artemis”. Det var inspireret af, jeg i klinikken, relativt ofte mødte mennesker, der havde adfærdsmæssige udfordringer med hunden.

Til det årlige sundhedseftersyn eller besøg, tilstræber jeg altid at spørge indtil, hvordan dyret har det?

Spørgsmålet stilles i egnet forklædning, hvis ikke lige ud.

Hvordan dyrets trivsel har det, er mere en bare et spørgsmål om fravær af sygdom.

Snuden skal have det godt og fungere i familien.

Dyrets adfærd er meget vigtig i denne sammenhæng. Gennem mine mange samtaler med folk blev det mere og mere tydeligt, dyrets adfærd ofte giver familien udfordringer. Ikke alle har mod på at booke timer med en af de mange dygtige hundetrænere, der er landet over. De vil dog gerne have et godt råd – jeg er ikke hundetræner, det er der heldigvis mange andre der er, og jeg har lært rigtig meget af dem alle sammen – men jeg vil gerne hjælpe folk til at få hjælp.

Dermed opstod ”På tur med Artemis”. En ”snak og snus” tur (”Walk n’ talk” navnet må IKKE bruges … er det ikke også mere bedre med snak og snus?), hvor folk tager på en hyggelig gåtur i skoven og undervejs kan spørge en hundetræner til råds, snakke med de andre på turen og jeg selv, det gerne bidrager indenfor mine evner??

I dag er turene en realitet hver 14. dag.

Mange hundeejere finder det overskueligt at tage familien med på tur og få et godt råd – der måske inspirerer til yderligere tiltag. Måske melder de sig til hundetræning, når de ser, det ikke er så ”mystisk”, som man kan kan tro. Eller de inspireres til at lære mere. Måske bare tager med på næste tur.

Jeg er bare så glad for, projektet lykkes. Vi er en fantastisk flok med ”faste” deltagere, der mødes. På hver tur er der dog altid ”nye” med. Mange kommer igen. Andre får nok af en tur 😉

Mange udfordringer i livet bliver lettere, hvis man har et forum at henvende sig til. Hvor man mødes med et åbent sind. I snudernes tilfælde i relation til ”på tur med Artemis” er fællesnævneren kærlighed til dyr.

Jeg glæder mig til at langt liv med snudeture..

Og vi ses om 14 dage …. (det er sikkert bonus snudesafari i Charlottenlund Skov i den kommende weekend, så følg med)..

TAK for endnu en vidunderlig tur og dejligt selskab i Dyrehaven i dag 🙂

collage-2016-12-044