Min hund drikker ikke nok – hvad gør jeg?

Mange hundeejere føler i disse dage, deres dyr ikke rigtig vil drikke nok – varmen taget i betragtning.

En hund skal drikke cirka 50-100 ml vand per kilo legemsvægt i løbet af 24 timer.

Ved du egentlig, hvor meget din hund drikker? Eller er det bare en fornemmelse? Man lægger ofte ikke mærke til, hvor meget hunden reelt drikker til hverdag. Måske der er flere familiemedlemmer, der fylder skålen op? Måske hunden drikker af vandpytter eller finder andre gode beværtninger at få en skænk fra? Prøv at måle hvor meget vand, der egentlig er i din hunds vandskål for at få et realistisk billede af, hvad væskeindtaget er.

IMG_0179

 Nogle hunde drikker ikke helt så meget, når det er rigtig varmt. I så fald kan man hjælpe hunden lidt på vej ved at gøre vandet lidt mere attraktivt.

Prøv at blande en smule leverpostej eller dåsemad til hunde i drikkevandet. Ved at tilsætte en smule smag vil mange hunde gerne drikke vandet.

Man kan også lægge noget mad ned i bunden af vandskålen, så hunden er nødt til at slubre vand i sig for at fange maden.

Du kan koge noget vand med lidt sauce eller kylling, frys det til isterninger og giv hunden en terning ind i mellem eller læg den i drikkevandet.

 

Screen Shot 2015-07-10 at 13.46.36

 

 

Hedeslag hos hunden?

Du skal generelt sørge for, hunden ikke får det for varmt. En hunds kropstemperatur ligger mellem 38-39 grader, men der kan være individuelle variationer. Hunde sveder ikke som os mennesker. De kommer af med varmen ved at halse (hurtig vejrtrækning). Hunde kan også afgive varme gennem deres trædepuder. Hvis hunden ikke kommer af med tilstrækkelig med varme, kan den få hedeslag.

_DSC6431

Bliver din hund urolig, utilpas, begynder at savler vildt eller ligefrem falder om, kan det være tegn på, den har fået hedeslag. Er temperaturen oppe over 39,4 sammenholdt med de andre symptomer, er det en kraftig indikation på hedeslag. Unge, ældre, overvægtige og hunde med meget pels kan let få hedeslag. De kortsnuede hunderacer som mops og bulldog er i øget risici for hedeslag, da deres vejrtrækning i forvejen er udfordret.

Hvis din hund har feber, har det ikke noget med et hedeslag at gøre!

Hvad gør jeg, hvis min hund får hedeslag?

Hvis du tror, hund har fået hedeslag, skal du sikre, den ikke fortsat bliver overophedet.

Anbring hunden et køligt sted.

Du må IKKE overhælde hunden med iskoldt vand. Gør du det, kan hunden ikke komme af med varmen. Kulden får nemlig blodkarrene til at trække sig sammen i huden, så varmen ikke kan frigives. Vandet skal have en temperatur på ca. 15-20 grader.

Du kan i stedet tage et køligt håndlæde og placere det de steder, hvor hunden er tyndhåret. Det kan f.eks. være i lysken, på bugen og på hovedet.

Hvis hunden er meget påvirket af varmen, skal du søge dyrlæge med det samme. Hunden har måske brug for et væskedrop og tilførsel af ekstra ilt.

Husk husk husk!

– Efterlade ALDRIG din hund i bilen.

– Hav altid vand med til hunden, når I er på længere udflugter.

IMG_1895

– Tag en køletaske med, hvor der ligger et par kolde håndklæder. Hvis hunden bliver for varm, kan du så nemt placere et køligt håndklæde på hunden.

– Har du have, så lad hunden komme op i et badebassin og få kølet poterne. Kast eventuelt lidt legetøj eller godbider ud i bassinet og lok på den måde hunden derop.

– Lad hunden komme i havet på stranden (under fornuftigt opsyn)!

 

_DSC6435

– Børst ofte din hund i varmen, så du hjælper den med at komme af med overskydende pels. Hunden kan ikke selv tage børsten og ordne lokkerne!

 

IMG_3717