Snart er det “Mortens aften”!

Familierne spiser traditionen tro and til middag! Gerne i store mængder!

Luna en sulten labrador sidder ved din side med sine store bedende øjne og kigger på dig, mens du lystigt gnasker and i dig. Han skal da også mærke hyggen. Der ryger derfor lige lidt dejligt sprødt andeskind og rester fra anden ned i snudens gab!

Blikket i hundens øjne, der lover dig evig ubetinget kærlighed, er det hele værd! Du elsker din hund! Han elsker dig! Mad er kærlighed!

STOP! STOP! STOP!

Hunden kan IKKE tåle den fede and.

Mavens fordøjelse virker ved at bugspytkirtlen danner enzymer, der nedbryder foderet, så det kan optages  i systemet.

Bugspytkirtlen kommer på overarbejde, hvis den udsættes for mad med meget højt indhold af fedt. Fedtindholdig mad som andesteg er ikke hverdagskost for en hund. Det kan give en voldsom betændelse i bugspytkirtlen, som er en alvorlig sygdom.

Ofte skal hundens indlægges og have intensiv behandling gennem længere tid og i værste fald kan hunden dø.

Symptomerne på infektion i bugspytkirtlen er opkast og diarre. Den får ondt i maven og vil ofte stille sig i “bedestilling” med rumpen i vejret for at finde lindring. Den bliver dvask og mister appetitten!

Ser du disse symptomer hos din hund i forbindelse med fodring med and eller anden fed mad, skal du straks søge dyrlæge.

Sørg for at planlægge aftenen! Hav et spændende stykke legetøj klar til hunden eller køb et godt kødben, du ved den kan tåle.

Så får både dyr og mennesker en god aften, der ikke ender med et akut besøg hos dyrlægevagten!

Det er ikke synd for hunden, den ikke får and. Det er synd, hvis den bliver syg, fordi vi mennesker pålægger hunden vores behov for and og hygge.

Hunden vil blive glad for at komme ud og gå en dejlig tur med hele familien fremfor at blive fodret med and. Så snuden i sporet og ud i naturen – der giver velvære for alle!

 

img_5755