Dyreklinikken Artemis har fået 2 nye kollegaer i huset. Det har sin forklaring:
Hver dag møder vi hunde og katte, som har problemer med deres øjne. Især de fladsnudede hunderacer, som f.eks. Mops, Fransk Bulldog og Engelsk Bulldog lider af en række øjenproblemer, men mange andre racer kan også have udfordringer.

Det kan være alt fra en let øjenbetændelse til mere alvorlige øjenskader. Mange racer har medfødte øjenlidelser, som kan være meget generende.

Se din hund eller kat i øjnene: er det ”hvide” i øjnene mere rødt, end det plejer at være? Er der sår eller misfarvninger på hornhinden? Kniber dyret øjenlågene sammen og viser tegn på gene eller smerte, eller er der andre grunde til at tro, at dyret har et øjenproblem? Så få den tilset af en dyrlæge med særlig viden og erfaring om øjensygdomme.
Det kræver specielt udstyr for at lave en grundig øjenundersøgelse, og det kræver stor ekspertise indenfor feltet for at stille en præcise diagnose og foretage den efterfølgende behandling.

Hidtil har vi henvist mange af disse patienter til vores dygtige kollegaer på klinikker med fokus på øjne.

Artemis er derfor meget glade og stolte over at have ansat  2 dyrlæger med særlig viden om øjensygdomme hos dyr.

Mogens og Marianne Aalund er blevet en del af holdet på Artemis. De har  mange års erfaring med øjne bag sig, og er pionerer indenfor udviklingen af fokus på øjet indenfor dyrlægefaget. De deler naturligvis værdigrundlag med os, hvor kærligheden til dyr er drivkraften bag arbejdet.

Mogens og Marianne var egentlig gået pension. De rette omstændigheder og begivenheder gjorde, vi fandt hinanden.  Passionen for dyrlægearbejdet, stopper vel ikke, bare fordi ens arbejdsforhold ændrer sig, og man bliver ældre? Det er i hvert fald tilfældet med Mogens og Marianne.

De skal være på klinikken en dag om ugen og efter behov. Vi behøver derfor ikke længere at henvise øjenpatienter til andre klinikker i samme omfang som nu.

Det er vigtigt som dyrlæge at kende egne begrænsninger. Nogle områder indenfor veterinærfaget kræver specielle kompetencer og udstyr for at give den korrekte behandling til dyrene.

Vi er derfor glade for at kunne bringe denne helt særlige ekspertise til klinikken ved hjælp af Mogens og Marianne.

Læs mere om en række øjensygdomme her:

Hornhindesår!

Fejlstillede øjenhår!

Pannus!

Entropion!

Tacking!

Book din tid på info@artemis.dk eller ring 39401034.